YOUR SECRET INGREDIENT IN THE KITCHEN
Smoky chilli BBQ chicken wings met Smoky Chilli Sauce
INGREDIËNTEN (voor ± 4 personen)
- 1 kg kippenvleugels
- 1 el kipkruiden
- 1 el paprikapoeder (bij voorkeur gerookt)
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el olijfolie (optioneel)
- Smoky Chilli Sauce
BEREIDING
- Meng de kippenvleugels met de kipkruiden, paprikapoeder en knoflookpoeder. Voeg eventueel 1 eetlepel olijfolie toe om de kruiden beter te laten hechten aan de kip en om de vleugels wat malser te houden.
- Dek de gemarineerde vleugels af en laat ze minstens 30 minuten (liefst langer) rusten in de koelkast.
- Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur. Grill de kippenvleugels langzaam gaar, draai ze regelmatig om zodat ze mooi goudbruin en krokant worden aan de buitenkant.
- Zodra de vleugels bijna gaar zijn, bestrijk je ze royaal met onze Smoky Chilli Sauce. Laat ze nog 5 minuten op de BBQ liggen zodat de saus licht kan karamelliseren.
- Haal de kip van het vuur en serveer meteen. Lekker met gegrilde maïs, een frisse salade of gewoon zo, met je vingers.
De finishing touch is zeker niet overbodig – het geeft een sticky, rokerige kick die het verschil maakt.