Gegrilde paprika’s met Smoky Chilli sauce

Gegrilde paprika’s met Smoky Chilli sauce

  • 2-4 porties

  • 30 minuten

  • Weinig zout

🌶️ Gegrilde paprika’s met Smoky Chilli sauce & verse kruiden

Een BBQ-side met karakter – zacht zoet, rokerig en pittig tegelijk.

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

  • 4 rode puntpaprika’s
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Smoky Chilli Sauce 
  • Verse koriander
  • Peterselie
  • Sesamzaadjes (optioneel)
  • 1 limoen, in partjes

BEREIDING

  1. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels Smoky Chilli Sauce tot een smeuïge marinade. Kruid licht met peper en zout.
  2. Bestrijk de paprika’s royaal met deze smoky marinade. Laat ze eventueel 10-15 minuten rusten zodat de smaken goed intrekken.
  3. Verwarm de BBQ of grillpan tot hoog vuur. Grill de paprikahelften met de snijkant naar beneden voor ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Tijdens het grillen kan je nog een keer lichtjes bestrijken met de marinade voor extra smaak en glans.
  4. Leg de gegrilde paprika’s op een serveerschaal. Werk af met fijngesneden koriander en platte peterselie. Strooi er eventueel wat sesamzaadjes over voor crunch.
  5. Serveer met partjes limoen en een kommetje extra Smoky Chilli Sauce aan de zijkant als dip.
Tip: Deze paprika’s zijn ook heerlijk op een stuk geroosterd brood, bij gegrild vlees of als vegetarische highlight op je BBQ-schotel.
Gegrilde paprika’s met Smoky Chilli sauce