Smokey conchilgie uit de oven

Smokey conchilgie uit de oven

  • 2-4 porties

  • 30 minuten

  • Weinig zout

Smokey Conchiglie uit de Oven

Deze Smokey Conchiglie uit de oven is een smaakvolle en romige ovenschotel boordevol groenten, kruiden en een heerlijke rokerige twist. Makkelijk om te maken en ideaal voor een gezellige avond aan tafel – comfortfood op z’n best!

INGREDIËNTEN (voor ± 4 personen)

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 rode puntpaprika

  • 1 el kruidenmix 

  • 300 g conchiglie 

  • 1 tomaat

  • 200 ml passata

  • Smoky Chilli Sauce 

  • Verse basilicum

  • Geraspte kaas

  • Geraspte mozzarella

  • 1 groentebouillonblokje

  • Olijfolie

BEREIDING 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Breng een pot water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erin.

  3. Kook de conchiglie, afgedekt, in 14–16 minuten beetgaar. Giet af en laat even uitstomen zonder deksel.

  4. Snipper intussen de ui, pers of snijd de knoflook fijn en snijd de puntpaprika in blokjes.

  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.

  6. Voeg de paprika, kruidenmix en een scheut Smoky Chilli Sauce toe en bak nog even mee.

  7. Snijd de tomaat in blokjes en voeg samen met de passata toe aan de pan. Laat het geheel even sudderen.

  8. Roer de gekookte pasta erdoor en schep alles in een ovenschaal.

  9. Strooi er royaal geraspte mozzarella en kaas over en besprenkel eventueel nog met wat extra Smoky Chilli Sauce.

  10. Zet de schaal 5 minuten in de oven, tot de kaas mooi gesmolten is.

  11. Werk af met wat verse basilicum en serveer, eet smakelijk!

Smokey conchilgie uit de oven