INGRÉDIENTS
Duur: ± 20–25 min
Aantal: 4 personen
Benodigdheden
-
500 g gehakt
-
2–3 el smoky chilli sauce
-
1–2 el honing
-
1 ei (losgeklopt)
-
3–4 el panko
-
Bloem (om te rollen)
-
Peterselie (fijngehakt)
-
Chili flakes
-
Peper & zout
-
Olie of boter om te bakken
Werkwijze
-
Kruid het gehakt met smoky chilli sauce, honing, peper en zout.
-
Voeg het losgeklopt ei en de panko toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Draai balletjes van het gehakt en rol ze kort door wat bloem.
-
Bak de balletjes in een pan met olie/boter tot ze goudbruin en gaar zijn.
-
Voeg op het einde nog wat smoky chilli toe voor extra pit en een scheutje honing voor een glanzende, sticky afwerking. Meng alles goed zodat de balletjes mooi omhuld zijn.
Serveertip
Stapel de balletjes in een torentje, werk af met peterselie en chili flakes, en serveer ze als warm feesthapje. Heerlijk met een extra dipje smoky chilli sauce erbij!