Bladerdeeghapje-spicy-chicken Rascal-tastebuddies

Bladerdeeghapje spicy chicken

Bladerdeeghapjes zijn zo eenvoudig te maken. Geef er een spicy touch aan met de Fruity Chilli sauce

INGREDIËNTEN

  • 400g kipgehakt
  • 1 rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 2 grote vellen bladerdeeg
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 ei
  • Fruity Chilli Sauce

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Snij de rode paprika in fijne blokjes, snij de lente-ui in fijne ringetjes.
  3. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak het kippengehakt samen met de paprika.
  4. Voeg de Fruity Chilli Sauce toe en schep goed om, laat nog 2 minuutjes bakken.
  5. Voeg het grootste deel van de lente-ui toe, hou nog een beetje apart om te serveren. Kruid met peper en zout.
  6. Snij het bladerdeeg in vierkanten en beleg elk vierkant in het midden met het gehakt. Doe bovenop het gehakt nog een toefje van de Fruity Chilli Sauce. Vouw in een driehoek en maak de zijkanten dicht door er met de puntjes van de vork op de drukken.
  7. Klop het ei los met een scheutje water en bestrijk de driehoekjes ermee. Strooi er wat sesamzaadjes over.
  8. Zet 20 min in de oven of tot de hapjes goudbruin zijn.
  9. Presenteer deze op een bord en strooi er de rest van de lente-uitjes over.

TIP: maak ze op voorhand, dan moet je ze de avond zelf enkel nog afbakken.