YOUR SECRET INGREDIENT IN THE KITCHEN
Deze heerlijke gehaktballetjes zijn klaar in een wip!
INGREDIËNTEN
- 500 gram rundergehakt
- Lente-ui
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl witte peper
- 1 snuifje zout
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- 50g boter
- 50 ml zonnebloemolie
- 80 ml honing
- 200 ml ketchup
- 50g ongezouten boter
- 80 ml Smoky Chilli Sauce
WERKWIJZE
- Snij de ui fijn en bak deze in de pan met wat olie tot de ui glazig is.
- Doe het gehakt in een grote kom en voeg alle kruiden, het ei en de paneermeel toe. Meng alles met je handen. Voeg bij het kneden ook al wat Smoky Chilli Sauce bij. Rol de balletjes.
- Laat de boter smelten in een pan. Voeg er daarna de honing, ketchup en de Smokey Chilli Sauce bij en meng goed tot een marinade.
- Lak daarna de gehaktballetjes met de marinade en laat even rusten.
- Verhit de boter en wat olie in de pan van de ui en bak de balletjes eerst op hoge temperatuur zodat je ze dicht schroeit en zet daarna het vuur wat zachter zodat de balletjes kunnen stoven.
- Serveer de balletjes in een kommetje, bestrooi deze met wat fijngesnipperde lente-ui.
TIP: Haal het gehak half uur van tevoren uit de koelkast en laat het een beetje op kamertemperatuur komen. Dit voorkomt krimpen van de balletjes tijdens het bakken.