YOUR SECRET INGREDIENT IN THE KITCHEN
🧄 Ingrediënten (voor 4 stuks)
-
4 rode paprika’s
-
200 g basmatirijst
-
1 kipfilet (in blokjes)
-
1 kleine ui, fijngehakt
-
1 teentje knoflook, geperst
-
1 el currypoeder
-
3 el Rascal Classic Chili Sauce
-
2 el olijfolie
-
Zout & peper naar smaak
-
Enkele takjes verse peterselie (voor de afwerking)
-
(Optioneel: extra classic chilli sauce voor wie durft 🌶️)
(Halloween ideetje 👻🎃)
🍳 Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten.
Tip: Snijd er een eng gezichtje in voor een echte Halloween-look! -
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
-
Bak de kipblokjes in olijfolie met ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.
-
Voeg het currypoeder toe, roer goed, en meng er daarna de Rascal Classic Chili Sauce onder.
-
Meng alles met de rijst en breng op smaak met zout en peper.
-
Vul de paprika’s met dit mengsel, zet de hoedjes er weer op en leg ze in een ovenschaal.
-
Bak 25 à 30 minuten tot de paprika’s zacht zijn en licht geroosterd.
-
Werk af met verse peterselie en serveer meteen.
Rascal tip: Serveer met een extra lepeltje Classic Chilli Sauce aan de zijkant voor wie van wat meer pit houdt !