Smoky chilli BBQ chicken wings met Smoky Chilli Sauce

Smoky chilli BBQ chicken wings met Smoky Chilli Sauce

  • 2-4 portions

  • 30 minutes

  • Un peu de sel

Smoky chilli BBQ chicken wings met Smoky Chilli Sauce

INGREDIËNTEN (voor ± 4 personen)

  • 1 kg kippenvleugels
  • 1 el kipkruiden
  • 1 el paprikapoeder (bij voorkeur gerookt)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el olijfolie (optioneel)
  • Smoky Chilli Sauce 

BEREIDING

  1. Meng de kippenvleugels met de kipkruiden, paprikapoeder en knoflookpoeder. Voeg eventueel 1 eetlepel olijfolie toe om de kruiden beter te laten hechten aan de kip en om de vleugels wat malser te houden.
  1. Dek de gemarineerde vleugels af en laat ze minstens 30 minuten (liefst langer) rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur. Grill de kippenvleugels langzaam gaar, draai ze regelmatig om zodat ze mooi goudbruin en krokant worden aan de buitenkant.
  3. Zodra de vleugels bijna gaar zijn, bestrijk je ze royaal met onze Smoky Chilli Sauce. Laat ze nog 5 minuten op de BBQ liggen zodat de saus licht kan karamelliseren.
  1. Haal de kip van het vuur en serveer meteen. Lekker met gegrilde maïs, een frisse salade of gewoon zo, met je vingers.

De finishing touch is zeker niet overbodig – het geeft een sticky, rokerige kick die het verschil maakt.

Smoky chilli BBQ chicken wings met Smoky Chilli Sauce