Miso-noedelsoep-met-sweet-chilli Rascal-tastebuddies

Miso noedelsoep met sweet chilli

  • 2-4 portions

  • 30 minutes

  • Un peu de sel

Perfect voor elke gelegenheid, of je nu een feestje hebt of een snelle snack wil maken!
Ideaal voor 2 personen en is meteen klaar!

INGREDIËNTEN

  • 80g misopasta, 2 el sojasaus, sap van 2 limoenen
  • 1 ei, 100g stevige tofu, een handje Aziatische paddenstoelen
  • 1 lente-ui, 4 el edamame
  • 2 el gedroogde wakame
  • 300g ramen noedels
  • 1 el zwart geroosterd sesamzaad
  • Thaise basilicum
  • Rascal sweet Chilli sauce

WERKWIJZE

  1. Los de misopasta op in 1/2 L water
  2. Voeg de paddenstoelen en de helft van de lente-ui toe. Gebruik je ook zeewier? Voeg hem dan ook toe aan de bouillon. Laat nog ca. 10 minuten sudderen.
  3. Kook het eitje zacht en snijd de tofu in blokjes.
  4. Verwarm de noedels is de misosoep
  5. Voeg sojasaus en het sap van de limoenen bij de misosoep. Pel de eitjes en snijd middendoor.
  6. Giet de soep en noedels in de kommen. Verdeel de tofu, wakame, edamame en aziatische paddenstoelen over de soep en werk af met zwart sesamzaad, de lente-ui en Thaise basilicum.
  7. Doe er de sweet chilli over.

 

Miso noedelsoep met sweet chilli